Certified Scrum Developer

 

Дали сакате да се запознаете со агилната методологија  која е застапената во повеќе од 60% од светските компании за развој на софтвер? Скрам е иднината на развојот на софтвер и агилно тимско работење!

Тренингот е пред се наменет за луѓе кои пишуваат код (девелопери) и се членови на мулти функционален тим составен од луѓе со различна професија како дизајнери, тестери, аналитичари, проект асистенти и други слични улоги.

За таа цел, Scrum Assembly ви нуди програма со многу вежби, практични примери, студии на случај и многу дискусии, кои на учесниците ќе им ја доловат атмосферата во Скрам тимот и начинот за градење на агилен мајдсет.

Цели на програмата

 • Да се откријат бенефитите на Скрам
 • Да се стекне Скрам мајндсет
 • Да се стекнат вештини за ширење на Скрам култура во тимот
 • Да се унапредат тимските процеси
 • Да се научи комплексо размислување
 • Да се откријат Скрам ритуалите и успешно да се применат во пракса

Распоред на програмата

Модул 1

 • Предизвици и трендови во тимското работење
 • Почетоците на Скрам и неговата примена во пракса
 • Агилни принципи и вредности
 • Разбирање на улогите во Скрам тимот и нивните задолженија
 • Агилна комуникација, состаноци, ретроспективи и фидбек

 

Модул 2

 • Дневни кратки состаноци
 • Делегирање одговорности
 • Агилно планирање на спринтот
 • Скрам артефакти – Product & Sprint backlog
 • User stories – разбирање на потребите на клиентот
 • Конверзија на потребите во критериуми за креирање на кодот

 

Модул 3

 • Impediments – Комуникација за надминување на пречките
 • Водење конструктивни ретроспективи
 • Критичко и комплексно размислување
 • Споредба на Скрам со останатите агилни модели
 • Надминување на бариери на Скрам имплементација

Пристап

 • Комплетен ONLINE процес на ZOOM
 • Испорака во 3 дена по 4 часа (12 часа вкупно)
 • Mетод на искуствено учење ELS©
 • Практични вежби и интеракција на Miro и Jamboard
 • Гамификација, предизвици и е-учење
 • Група од 12 лица поделени во тимови за работа на вежбите
 • Премиум работни материјали и книги
 • Испорака од сертифициран Scrum инструктор
 • Тестирање за сертификација на Scrum Assembly. Потребни се 70% за успешност
 • Сертификат од Scrum Assembly (International Scrum Developer – ISD)
 • Дигитален беџ и сертификат за LinkedIn

Пријави со пополнување на формуларот. За повеќе инфо контактирајте не на info@agile.mk

May the Scrum force always be with you!!

Пријава на настан

Date

Jul 07 - 09 2021
Expired!

Time

11:00 am - 3:00 pm

Cost

199.00€
Online

Location

Online
Scrum Assembly

Organizer

Scrum Assembly
Website
http://www.scrumassembly.org
© 2022 Agile.mk All rights reserved.